MAKRO Cash & Carry zorganizowało pierwsze spotkanie z cyklu warsztatów dla blogerek kulinarnych. Tematem wspólnego gotowania były potrawy ze świeżych ryb dostępnych w halach MAKRO.

Na pierwszy warsztat, zorganizowanych przez MAKRO Cash and Carry Polska, przybyło 14 blogerek.

Spotkanie zorganizowane w MAKRO Centrum Rozwoju Firm pod okiem Szefa Kuchni – Grzegorza Kazubskiego rozpoczęło się krótką demonstracją obróbki ryb – prowadzący opowiedział blogerkom, w jaki sposób ocenić świeżość ryby, jak filetować łososia i jakie dania można przygotować z poszczególnych części.

Następnie, zaproszeni goście rozpoczęli przygotowywanie dwóch potraw ze świeżych ryb: Łososia Buttefly z jaśminowym ryżem i salsą pomidorową oraz Halibuta na parze z puree ziemniaczanym z groszkiem zgodnie ze wskazówkami szefów kuchni.

Warsztaty to doskonała okazja, żeby dowiedzieć się w jaki sposób przygotować bardzo smaczną i ciekawą potrawę z ryb, co – wbrew pozorom – wcale nie jest takie proste, tym bardziej, że najczęściej my-Polacy przygotowujemy ją w panierce i smażymy w dużej ilości tłuszczu. Na ryby zaś warto spojrzeć kreatywnie  – powiedziała Nina, prowadząca bloga ninawkuchni.blogspot.com .

Miło było spotkać na żywo koleżanki-blogerki, które dotychczas znałam tylko z łamów ich blogów, poszerzyć nieco wiedzę pod okiem fachowców, gotować wspólnie z innymi kulinarnymi pasjonatkami i degustować przygotowane dania – napisała na swoim blogu hania-kasia.blogspot.com, Hanna Stanicka.

Niektóre blogerki już zamieściły relacje z warsztatów, które są dostępne pod adresami:
 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj