logo_MAKRO

Zakończył się II etap eliminacji do konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016″. W półfinale, który odbędzie się już 20. października w Akademii MAKRO w Warszawie, wezmą udział aż 24 zespoły.

Spotkania zorganizowane zostały w 4 miastach Polski: Krakowie (5. września), Warszawie (9. września), Gdańsku (12. września) i Poznaniu (13. września). Do kolejnego etapu konkursu zakwalifikowały się 24. zespoły.

W II etapie konkursu uczestnicy mieli okazję zaprezentować swoją wiedzę gastronomiczną oraz motywację do pracy. Rozmowy przeprowadzili członkowie jury w składzie: Justyna Adamczyk, Agata Wojda, Paweł Oszczyk, Michał Kuter, Michał Bryś i Witek Iwański.

Półfinał i finał Mistrzostw odbędą się 20. i 21. października 2016 roku w Akademii MAKRO w Warszawie.

Partnerem strategicznym wydarzenia po raz pierwszy został Żółty Przewodnik Gault & Millau Polska, a partnerem głównym firma Danone Waters, właściciel globalnej marki Badoit & Evian. Partnerami konkursu są również producent sprzętów kuchennych, firma Kenwood oraz specjalizująca się w przygotowywaniu produktów z dziczyzny, grzybów i owoców leśnych, firma Provincja.

Listę zespołów zakwalifikowanych do półfinału można pobrać w wersji pdf (http://www.mediamakro.pl/file/attachment/936059/ca/mistrzostwa_mlodych_kucharzy_2016_polfinal.pdf?download=false ).

Gratulujemy i życzymy powodzenia w dalszych etapach konkursu!

MAKRO Cash & Carry
informacje prasowe MAKRO (press box)

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj