Zakończył się II etap eliminacji do konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016″. W półfinale, który odbędzie się już 20. października w Akademii MAKRO w Warszawie, wezmą udział aż 24 zespoły.
Spotkania zorganizowane zostały w 4 miastach Polski: Krakowie (5. września), Warszawie (9. września), Gdańsku (12. września) i Poznaniu (13. września). Do kolejnego etapu konkursu zakwalifikowały się 24. zespoły.
W II etapie konkursu uczestnicy mieli okazję zaprezentować swoją wiedzę gastronomiczną oraz motywację do pracy. Rozmowy przeprowadzili członkowie jury w składzie: Justyna Adamczyk, Agata Wojda, Paweł Oszczyk, Michał Kuter, Michał Bryś i Witek Iwański.
Półfinał i finał Mistrzostw odbędą się 20. i 21. października 2016 roku w Akademii MAKRO w Warszawie.
Partnerem strategicznym wydarzenia po raz pierwszy został Żółty Przewodnik Gault & Millau Polska, a partnerem głównym firma Danone Waters, właściciel globalnej marki Badoit & Evian. Partnerami konkursu są również producent sprzętów kuchennych, firma Kenwood oraz specjalizująca się w przygotowywaniu produktów z dziczyzny, grzybów i owoców leśnych, firma Provincja.
Listę zespołów zakwalifikowanych do półfinału można pobrać w wersji pdf (http://www.mediamakro.pl/file/attachment/936059/ca/mistrzostwa_mlodych_kucharzy_2016_polfinal.pdf?download=false ).
Gratulujemy i życzymy powodzenia w dalszych etapach konkursu!
MAKRO Cash & Carry
informacje prasowe MAKRO (press box)