W środę 20 lutego 2013 r. podczas Targów Expo Sweet w Warszawie odbyły się Mistrzostwa Polski Cukierników. Najlepsi okazali się Radosław Cichaczewski oraz Wojciech Turos z firmy Lotte Wedel.
Na cukierników biorących udział w Mistrzostwach czekały w tym roku wyjątkowo trudne zadania. Zawodnicy zobowiązani byli do przygotowania dwóch torcików deserowych o dowolnym kształcie i smaku, piętnastu rodzajów pralin oraz eksponatu czekoladowego nawiązującego do tematu „Woda – źródło życia”. Jurorzy oceniając konkursowe smakołyki zwracali uwagę nie tylko na ciekawe połączenia smakowe, ale także na estetykę czy wyczuwalne tekstury. Drużynę Lotto Wedel tworzyli Wojciech Turos oraz Radosław Cichaczewski. Pierwszy z nich jest absolwentem Technikum Cukierniczo-Gastronomicznego, od dwunastu lat pracującym w zawodzie cukiernika. Praktykę odbywał w hotelu Jan III Sobieski. Od ośmiu lat pracuje w Pracowni Rarytasów E.Wedel jako czekoladziarz, gdzie zajmuje się ręczną produkcją pralin. Natomiast drugi z zawodników, jest absolwentem Technikum Przemysłu Cukierniczego oraz Wyższej Szkoły Pedagogicznej. Od 11 lat pracuje w zawodzie cukiernika, doświadczenie zdobywał w Caffe Verona. Od 4 lat pracuje w Pracowni Rarytasów E.Wedel jako czekoladziarz. Zwycięski duet ćwiczył pod okiem Joanny Klimas-Profus, Mistrzyni Polski Młodych Cukierników z 1998 roku.