9 grudnia br. w Akademii MAKRO w Warszawie odbył się kolejny Mikser Kulinarny w ramach projektu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Pokaz edukacyjny skierowany do uczniów ze szkół gastronomicznych poprowadził Witek Iwański, szef kuchni w restauracji Aruana w Hotel Narvil Conference & Spa.
Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska gościła ponad 100 uczniów i nauczycieli ze szkół gastronomicznych podczas wydarzenia zorganizowanego na początku grudnia w stołecznej Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości.
Pokaz kulinarny, przygotowany w ramach Miksera, poprowadził Witek Iwański – szef kuchni w restauracji Aruana (Hotel Narvil Conference & Spa), nominowany w kategorii ,,Szef Roku” Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2017 oraz zdobywca tytułu ,,Młody Talent” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2015. Tematem przewodnim było dzikie ptactwo oraz dziczyzna, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. zając z czerwonymi owocami i purpurową marchwią, smażona kaczka z ragout z podrobów i kapustą oraz klasyczna Casserole z sarny.
Mikser Kulinarny stanowił również okazję do spotkania z ekspertem doradztwa personalnego, Dorotą Mintą z agencji Chef Hunters, która przybliżyła tematykę procesów rekrutacyjnych w branży gastronomicznej.
,,Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w MAKRO i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.
MAKRO Cash & Carry (press box)