Firma MAKRO Cash & Carry wspólnie z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni mają zaszczyt zaprosić na półfinał i finał II edycji konkursu kulinarnego „Zgotuj Sobie Sukces!”
14 i 15 października w Centrum HoReCa, Al. Jerozolimskie 184, Warszawa
Przyjdź i przekonaj się, co można wyczarować na talerzu!
Dania konkursowe będą oceniać profesjonalni szefowie kuchni:
- Gissur Gudmundsson – Islandia – Prezydent World Association of Chefs Societies
- Stefan Lanz – Szwajcaria
- Luis Filipe Alves – Portugalia
- Kurt Scheller – Honorowy Prezes OSSKiC – Przewodniczący Jury
- Grzegorz Kazubski – Makro – Sekretarz Jury oraz jury komplementarne, m. in.: Barbara i Piotr Adamczewscy, Monika Mrozowska, Anna Żuk, Monika Kucia.
Prosimy o potwierdzenie przybycia do 13 października 2010 r.
R.S.V.P. monika.fafrowicz@testacommunications.pl
tel. 506 052 093
begin_of_the_skype_highlighting
14 października, czwartek
Półfinał
10:30 -18.00 półfinał konkursu kulinarnego (4 tury po 6 zespołów dwuosobowych)
18:15 -18:30 ogłoszenie wyników półfinałów
Biuro prasowe
10:30 – 18.30
Możliwość przeprowadzenia wywiadów z uczestnikami półfinału pomiędzy turami gotowania (tura gotowania trwa do 1,5 godziny, pomiędzy turami są 10-minutowe przerwy).
Możliwość przeprowadzenia wywiadów z jurorami – około 30 minut przed zakończeniem każdej tury gotowania i 15 minut po zakończeniu każdej sesji punktacyjnej.
15 października, piątek
Finał
10:30 -13:30 finał konkursu kulinarnego (6 zespołów dwuosobowych)
Obrady Jury
12.00 -14.00
Ogłoszenie wyników odbędzie się podczas wieczornej Gali
Jury Komplementarne
10.30 -12.00 obserwacje
12.00 -14.00 obrady
Ogłoszenie wyników odbędzie się podczas wieczornej Gali
Biuro prasowe
10:30 – 14:30
Możliwość przeprowadzenia wywiadów z uczestnikami półfinału pomiędzy turami gotowania (tura gotowania trwa do 1,5 godziny, pomiędzy turami są 10-minutowe przerwy)
Możliwość przeprowadzenia wywiadów z jurorami – około 30 minut przed zakończeniem każdej tury gotowania i 15 minut po zakończeniu każdej sesji punktacyjnej.
Gala
Centrum HoReCa MAKRO Cash and Carry, Al. Jerozolimskie 184, Warszawa
19:30 rozpoczęcie Gali
20:10 część oficjalna Gali, ogłoszenie wyników i wręczenie pucharów za I pierwsze, II drugie i III trzecie miejsce
23:00 zakończenie Gali
Biuro prasowe
19:15 – 21:00
MAKRO Cash & Carry jest liderem w branży samoobsługowego handlu hurtowego. Usługi firmy, skierowane przede wszystkim do przedsiębiorców, obejmują zarówno kompleksowe zaopatrzenie, jak i nowoczesne rozwiązania biznesowe. W MAKRO klienci znajdą pod jednym dachem artykuły spożywcze i przemysłowe w szerokim wyborze, doskonałej jakości i przystępnych cenach – jedna nowoczesna hala to odpowiednik 50 hurtowni branżowych. Do dyspozycji kupujących są także usługi dodatkowe – m.in. doradztwo biznesowe czy szkolenia gastronomiczne – które skupiają się wokół nowoczesnego MAKRO Centrum Rozwoju Firm w Warszawie. W Polsce MAKRO Cash & Carry istnieje od 15 lat; posiada obecnie 29 hal. Łączna powierzchnia sprzedaży hurtowej wynosi ponad 269 000 m2. MAKRO Cash & Carry zatrudnia w Polsce około 7,5 tys. osób. Więcej informacji o MAKRO można znaleźć na stronie www.makro.pl
METRO/MAKRO Cash & Carry działa w 29 krajach świata. Firma jest właścicielem ponad 600 hal samoobsługowego handlu hurtowego, zatrudnia ponad 100 000 pracowników na całym świecie, a w 2008 roku osiągnęła obrót w wysokości 33,1 miliardów Euro. METRO/MAKRO Cash & Carry jest siecią dystrybucyjną koncernu METRO Group, jednej z największych firm w branży handlowej na świecie. W 2008 roku obrót METRO Group wyniósł ponad 68 miliardy Euro. Firma ta zarządza 2100 obiektami handlowymi w 32 krajach świata oraz zatrudnia 290 tys. pracowników. W skład METRO Group wchodzą niezależnie działające sieci – poza METRO/MAKRO Cash & Carry są to: Real (hipermarkety), Media Markt oraz Saturn (liderzy wśród europejskich centrów z elektroniką użytkową) i Galerie Kaufhof (domy handlowe). Więcej informacji można znaleźć na stronie www.metrogroup.de .
MAKRO Cash & Carry
WIĘCEJ INFORMACJI MAKRO Cash & Carry Polska (PRESS BOX)