Home Marketing Informacje Marketingowe II edycja konkursu kulinarnego „Zgotuj Sobie Sukces!”

II edycja konkursu kulinarnego „Zgotuj Sobie Sukces!”

Trwa druga edycja prestiżowego konkursu „Zgotuj Sobie Sukces!” skierowanego do uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. W finałach konkursu zorganizowanego przez MAKRO Centrum HoReCa i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni uczestników oceniać będzie międzynarodowe jury złożone z profesjonalistów. 

 
Półfinał i finał konkursu odbędzie się 14 i 15 października w Centrum HoReCa MAKRO Cash& Carry w Warszawie. W jury zasiądą Gissur Gudmundsson prezydent World Association of Chefs Societies (Islandia), Stefan Lanz – Conseille Culinaire Chaine des Rotisseurs (Szwajcaria), Luis Filipe Alves (Portugalia), Kurt Scheller, honorowy prezes OSSKiC – jako przewodniczący jury oraz Grzegorz Kazubski, MAKRO – jako sekretarz jury.

Dodatkowo, w jury komplementarnym zasiądą dziennikarze i krytycy kulinarni Barbara i Piotr Adamczewscy, Monika Kucia, Anna Żuk, Maria Burska i Edyta Czerwińska.

Już pierwsza edycja konkursu pokazała, że wśród uczniów szkół gastronomicznych jest wiele obiecujących talentów kulinarnych. Konkurs pomaga wyłaniać przyszłe sławy polskiej kuchni i pełni rolę platformy środowiskowej dla znamienitych i dopiero zaczynających karierę szefów kuchni

„Konkurs doskonale wpisuje się w strategię MAKRO Cash & Carry. Zaangażowanie naszej firmy w to wydarzenie o międzynarodowym charakterze idzie w parze z naszą misją, aby być partnerem w biznesie dla klientów z sektora Horeca. Takie wydarzenia jak „Zgotuj Sobie Sukces!”  przekładają się również na nasz biznes” – mówi Uwe Hoelzer, prezes firmy MAKRO Cash & Carry.

Konkurs oparty jest na międzynarodowych zasadach obowiązujących członków organizacji World Association of Chefs, która wraz ze swoim polskim oddziałem będzie czuwała nad prawidłowością przebiegu konkursu „Zgotuj Sobie Sukces!”. Został on w całości przygotowany przez zespół kierujący Centrum Rozwoju Firm MAKRO, największej w kraju instytucji szkolącej profesjonalistów obsługujących sektor usług hotelowych, restauracyjnych i cateringowych.

„MAKRO Centrum HoReCa to najnowocześniejsze centrum szkoleniowe w Polsce. Obsługujemy 50% rynku szkoleń dla profesjonalistów z sektora HoReCa – mówi menedżer MAKRO Centrum HoReCa Grzegorz Kazubski.
– Zdecydowaliśmy się na organizację konkursu według zasad międzynarodowych, ponieważ brakowało do tej pory w Polsce imprezy o tak prestiżowym charakterze.”

Więcej informacji na stronie www.zgotujsobiesukces.pl

,27,5544,1287124046

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version